Hoe creëer je de perfecte lichtbelevenis?

Bij het inrichten van een woning komt er veel kijken. Niet alleen de kleuren van de muur, behangen of verven, welke meubelen en stijl….maar heel belangrijk welke soort verlichting!
Door verlichting in je huis aan te brengen kun je een sfeer creëren. Je kunt kiezen voor koele kleur verlichting, warme verlichting, veel of weinig licht door middel van een dimmer of lampen die kunnen wisselen van kleur die bij je gemoed toestand past.

Er is zoveel mogelijk. Maar het is ook zeer belangrijk om te bepalen waar je verlichting plaatst, de hoogte, soort verlichtingen en de hoeveelheid licht die je nodig hebt op die plek. Een werkplek heeft bijvoorbeeld meer licht nodig als een huiskamer. En niet alleen meer licht maar ook helder licht.

Waar moet je op letten om een perfecte lichtbelevenis te creëren?

Verschillende soorten lampen.
– Hanglamp :  omdat deze lamp van bovenaf verlicht, kan het de hele ruimte verlichten. Een open hanglamp geeft meer licht dan een gesloten hanglamp (met dichte lampenkap). Een hanglamp        hangt meestal aan een snoer of ketting.
– Spot :  door een spot te plaatsen kun je de nadruk leggen op hetgene wat je wilt uitlichten. Een spot geeft veel licht. Er zijn inbouw en uitbouw spots. Bij de meeste spotlampen is het mogelijk een dimmer aan te sluiten.
– Plafondlamp : is een lamp die op het plafond bevestigd wordt. Vaak worden deze opgehangen in de badkamer, wc of hal. Plafondlampen zijn meestal van glas waardoor het licht rondom wordt       verspreid.

Door gebruik te maken van verschillende soorten verlichting kun je een perfecte lichtbelevenis creëren.
Verschillende soorten verlichting.
– Directe verlichting : zonder dat het licht gefilterd wordt, is er een directe belichting. Dit kan zijn op een meubel of schilderij, om het extra te accentueren of gewoon als verlichting van een ruimte. Dit licht wordt niet gelijkmatig verdeeld in de ruimte. Denk hierbij aan spot verlichting.
– Direct diffuus verlichting : hierbij wordt de lichtbron wel eerst gefilterd en wordt de ruimte gelijkmatig verlicht. Deze verlichting geeft weinig reflectie en is dus goed voor een werkplek te gebruiken.
– Indirecte verlichting : deze verlichting wordt vaak als basis gebruikt en zorgt voor ruimte creëren. Vaak heb je wel meerdere lichtbronnen hiervoor nodig omdat ze geen sterk licht afgeven.
Om een perfect lichtbalans te krijgen is het belangrijk gebruik te maken van de verschillende soorten verlichting.

Lampen

Er zijn verschillende lampen te koop. Er zijn tegenwoordig zelfs lampen die je kunt bedienen met je telefoon, die je kunt instellen op kleur en naar je gemoed toestand.
Led : een led lamp heeft een zeer lange levensduur, is schokbestendig. Het energie verbruik is laag. Led lampen kunnen gedimd worden. Er zijn verschillende fittingen te koop.
Halogeen : is een soort gloeilamp, maar met een langere levensduur en de lichtopbrengst is hoger. Het licht is fel wit en kunnen gedimd worden. Er zijn verschillende fittingen te koop.
Spaarlamp : een spaarlamp heeft een lange levensduur en is zeer zuinig. Bij het aanzetten van het licht is deze niet gelijk op volle sterkte en het licht komt koel over.

Voor al deze soorten lampen kun je terecht bij Directlampen.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *