Kijk wat licht kan doen in je interieur

Kijk wat licht voor invloed heeft op het interieur

We kunnen niet zonder verlichting in huis. We hebben goed licht nodig om bijvoorbeeld te kunnen werken. Licht heeft een heel belangrijk functie. Het zorgt voor een aangename leefomgeving en voor veel sfeer. Daarom is het ook heel belangrijk om goed over verlichting na te denken. Op welke plaatsen wil je goede of misschien wat extra verlichting hebben. zoals bijvoorbeeld boven een werkplek in huis of bij je relaxfauteuil om goed de krant of een boek te kunnen lezen. Begin gewoon met het maken van een lichtplan. Hierin kun je aangeven waar en wat voor soort verlichting er moet komen te hangen of staan. Zo krijg je een goed overzicht en weet je precies waar je eventueel nog wat stopcontacten of schakelaars bij moet maken. Natuurlijk kan een goed advies nooit kwaad. Bespreek daarom je wensen wat betreft de verlichting eens met een deskundige. Een andere optie is vragen of de deskundige een goed lichtplan voor je interieur kan maken.

Kijk wat licht kan doen in je interieur

Licht kan heel veel doen met je interieur het geeft meer sfeer en laat sommige onderdelen van je interieur wat meer naar voorkomen.heb je bijvoorbeeld een mooi schilderij of een hele dierbare foto aan de muur hangen. Kijk zelf maar eens wat voor effect dat heeft op je interieur als je deze echt in het licht zet. Door er bijvoorbeeld een spot erop te laten schijnen. De kleuren worden nog helderder of komen nog meer naar voren. Het schilderij of die hele mooie foto komen op deze manier nog meer tot leven. Dit is nog maar een klein voorbeeld wat licht kan doen in je interieur. Het is gewoon heel leuk om met licht te spelen en op die manier je interieur nog meer sfeer te geven.

Kijk wat licht doet met die ene saaie donkere hoek in de woonkamer

Stel dat er in de woonkamer een kleine donkere hoek is. Maar je weet eigenlijk niet wat je ermee moet. kijk of je wat met verlichting kunt doen. Door gebruik van verlichting krijgt die donkere saaie hoek veel meer sfeer. Wat wellicht ook een optie kan zijn is het werken met dimbare verlichting. Dan kun je heel gemakkelijk zelf de hoeveelheid licht bepalen. De gedimde verlichting om op de bank heerlijk te ontspannen. De warmte en kleur van het gedimde licht geeft het interieur weer een andere sfeer of dimensie. Een goed lichtplan is van essentieel belang om met verlichting een hele prettige woon en leefomgeving te creëren.

Lees ook het artikel hoe creëer je de perfecte lichtbelevenis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *