Ontspannen met sfeerlampen

Ons drukke leven van tegenwoordig kunnen we niet volhouden, wanneer we steeds maar door gaan. Er zullen momenten van ontspanning nodig zijn. Vakanties en vrije weekenden kunnen voor rust zorgen evenals een dagje naar een wellnesscentrum.
De meeste mensen zullen echter op de gewone, doordeweekse dagen hun ontspanning thuis zoeken. Na een drukke werkdag is het heerlijk om met gezin en vrienden in je eigen woonruimte te ontspannen. In de wintermaanden zullen sfeerlampen de rust verhogen en een aangename stemming teweegbrengen. Ontspannen met sfeerlampen kan ook buitenshuis in de tuin. Sfeer zul je dus zelf moeten creëren door een mooi op elkaar afgestemd verlichtingsplan te bedenken.

De basis

Basisverlichting zorgt ervoor dat de ruimte waar deze is aangebracht, gelijkmatig verlicht is. Door dimmers op sommige basislampen te zetten kun je al sfeerverlichting verwezenlijken. Basisverlichting zijn over het algemeen plafondlampen en vrijstaande lampen. Ook wandlampen kunnen bij de basisverlichting worden gerekend.

Accent leggen

Accentverlichting wordt gebruikt om bepaalde elementen, zoals een mooi beeld of schilderij, extra aan te lichten. Kan samen met sfeerlampen gebruikt worden. De verlichting is meestal op punten aangebracht, zoals tegen een muur of het plafond om een bijzonder accessoire of wanddecoratie extra bij te lichten. Kan in hoge mate sfeerverhogend werken en voor ontspanning zorgen wanneer je favoriete kunstwerk wordt belicht.

Sfeerlampen

Sfeerverlichting heeft als doel om de ruimte waar je in verblijft gezelliger te maken en warmte te scheppen. Het is niet echt verlichten maar moet meer gezien worden als gloeien. Een open haardvuur of brandende kaarsen kunnen ook als sfeerverlichting worden beschouwd. Deze geven de ware ontspanning. Met een glaasje wijn naast de open haard en gezellig wat kaarsen aan kan iedereen tot rust komen.
Sfeerlampen kunnen bestaan uit schemerlampen die gedimd kunnen worden of van een extra lage wattagelamp worden voorzien.
Sfeerverlichting aanbrengen in het interieur is de finishing touch van de inrichting waar terdege rekening mee wordt gehouden. Relaxen in je woonruimte doe je met sfeerlampen.

Sfeerverlichting voor de tuin

Sfeerverlichting aanbrengen in de tuin zal een aangenaam samenzijn verhogen. In de vorm van lichtslingers, lampionnen, lantaarns en buiten-tafellampen kun je de tuin omtoveren tot een sprookjesachtige geheel. Ook dan zal er een zekere ontspanning ontstaan die een BBQ of tuinfeestje de juiste sfeer geeft waar nog lang over nagepraat zal worden. Voor ontspanning hoef je dus niet altijd de deur uit maar kan gewoon in je eigen omgeving gecreëerd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *